F. Ingemann Hansen

akvarie fotograf med speciale i akvariefisk

Jeg er en akvarist der snart i en menneskealder har været interesseret i akvariefisk. Jeg startede med at holde Guppyer i et 50 liters akvarium, men det varede ikke længe før jeg fik flere og størreakvarier og jeg begyndte at opdrætte Tetra, Barber og Corydoras. Men min store lidenskab inden for akvariehobbyen blev cichliderne med deres spændende adfærd.

 I 1970 blev jeg medlem af Dansk Cichlide Selskab. Her traf jeg Benny B. Larsen Vi har siden udviklet et samarbejde,der har udmundet sig i de mange bøger vi har lavet sammen.Endvidere var vi redaktører på Akvariebladet i mere end 10 år.

Min anden store hobby er fotografering. Jeg startede med at fotografere cichliderne og deres adfærd . I dag har jeg et meget stort billedarkiv med  mange forskellige Akvariefisk og planter.Jeg har fotografier i mange danske Akvariebøger, og jeg har været så heldig, at udenlandske forlag har haft bud efter mine fotos.

Her på hjemmesiden kan du se lidt af alt det, jeg har fotograferet gennem årene.Jeg har været på flere ekspeditioner til Colombia,Brasilien,Ecuador ,Surinam og Panama hvor jeg indfangede mange forskellige fiskearter og har indført flere cichlide-arter,som var ukendte i akvariehobbyen,

Her kan jeg nævne,Amatitlania kana, Cryptoheros nanoluteum,Cryptoheros panamensis,Geophagus Pellegrini,Geophagus crassilabris,Mesonauta ingsignis, Caquetaia myersi, Laetacara fulvipinnis og Apistogramma uaupesi.

 

kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.